Welkom bij Media Boekservice

Zwart Paard

Gezien bij Circus Strassburger
Een fascinerend boek, een 'must' voor iedere circusliefhebber.
€ 22,50
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Zwart Paard gezien bij Circus Strassburger is het geïllustreerde levensverhaal van Andreas (Bob) Schelfhout, circusartiest en paardendresseur. Opgetekend aan de hand van zijn dagboeken, op de band ingesproken herinneringen, artikelen in De Pist (het blad van de Club van Circusvrienden), plakboeken en fotoalbums.

Hij is nog maar een jongen als Bob Schelfhout in een koude, donkere novembernacht in 1934 wegloopt van huis om met Circus Amanda Roberti door Nederland te gaan reizen. Vanaf zijn eerste circusdag schrijft hij vrijwel iedere late avond in zijn dagboeken, een gewoonte die Bob tot en met zijn laatste circusdag - vele jaren later bij Circus Toni Boltini - volhoudt.
Deze gewoonte werd slechts onderbroken door de mobilisatie van 1939, de daarop volgende gevechten in mei 1940 en de Hongerwinter van 1944/1945.

Het verhaal, in de vorm van een fotobiografische roman, laat de romantiek van een circus tot leven komen, met alle successen, met alle tegenslagen. Het harde werken en ploeteren bij Circus Amanda Roberti, de ongekende successen van Circus Strassburger, de gevaarlijke reizen met Strassburger in oorlogstijd, door Nederland, door Duitsland en Polen, door Denemarken.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789086660612
Aantal pagina's 134
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2008
Kenmerken Paarden | Circus | Roman
Artikelnummer PA3760
Informatie 22 x 30 cm -zwart/wit foto's

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren