Welkom bij Media Boekservice

Snoep Dog*

HO6504
Het leukste kookboek voor hondenbites en snacks
€ 24,99
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Stel je eens voor dat je iedere dag opnieuw dezelfde saaie maaltijd voorgeschoteld krijgt...
Laurence Van Tongerloo toont dat het ook anders kan. Als een echte pet parent leert ze je het belang van gezonde en gevarieerde voeding voor onze liefste viervoeters.

Snoep Dog bevat 49 recepten voor de leukste maaltijden en snacks om poten en snoet bij af te likken. Want de liefde van de hond gaat ook door de maag!

https://issuu.com/uitgeverij-lannoo/docs/9789401473637/20

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789401473637
Aantal pagina's 192
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2021
Kenmerken Honden | Voeding | Snacks | zelf maken
Artikelnummer HO6504
Informatie Afmetingen: 260x200

Beoordelen

Klantenreviews (1)

Vooral een boek voor echte health foodiesReview door Judith
Waardering
‘Snoep Dog’, een 49 recepten tellend kookboek om zelf gezonde snacks voor je hond te maken, is een 200 pagina’s tellende gebonden, kleurrijke en zeer fraai vormgegeven uitgave met een zeer hoog feelgood-gehalte en mooie fotografie.

Het is een boek waar écht werk van is gemaakt en waarin veel liefde en respect voor de wereld doorklinkt. Auteur en hondenmama Laurence van Tongerloo combineert er haar beide passies in: dieren en desserts maken. Ze maakte een vertaalslag van superfoods voor mensen naar lekkers voor honden. Maar het boek bevat meer dan alleen recepten. Zo stelt Laurence alle honden uit haar leven aan ons voor, geeft ze tips & tricks voor een gezond en natuurlijk hondenleven en laat ze een aantal bekende honden van voor Nederlanders veelal onbekende Belgen aan het woord.

Bij het hoofdstuk over voeding gaat Laurence, zelf zegt ze ook geen voedingsdeskundige te zijn, hier en daar wel wat kort door de bocht. En soms slaat ze in haar enthousiasme over vers en onbewerkt eten een beetje door, zoals dat een hond ‘houdt van al die verse geuren en mooie kleuren in z’n bakje’. Van die mooie kleuren die wij zien, krijgt een hond die de wereld net iets anders ziet dan wij niet al te veel mee.

Boxer detoxer, powerpap, Border Colliebollen, Ierse Wolfjes, rode Wijnmaraner of appelkoekjes voor een frisse hijg… Wát een leuke namen, maar niet iedereen zal de ingrediënten voor deze recepten in zijn keukenkastjes hebben staan. Kikkererwtenmeel, rijstmelk, wijnsteenbakpoeder, psylliumvezels, acaipulp, kastanjebloem, bijenpollen, kokosolie en gedroogde veenbessen: de veelheid aan dit soort ingrediënten maakt ‘Snoep Dog’ vooral een boek voor echte health foodies.

In de recepten in ‘Snoep Dog’ worden pindakaas en veel verschillende noten gebruikt. Niet kiezen dan voor pindakaas light, waarin de voor honden zeer schadelijke zoetstof xylitol kan zijn verwerkt. ‘Noten: walnoten, pecannoten, cashewnoten, amandelnoten, pistachenoten, kastanjes…’, vermeldt het boek. De puntjes impliceren dat er meer mogelijkheden zijn, maar het is te hopen dat niemand dan kiest voor macadamianoten die voor honden giftig zijn.

De recepten zijn niet bedoeld als volwaardige voeding, maar als wat Laurence een vieruurtje noemt. Geef je hond gerust een gezonde boost, maar geniet echt met mate. (Geplaatst op 27-02-2021)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren