Welkom bij Media Boekservice

Het onwaarschijnlijke verhaal van The Robber

van niet gewenst tot meest gewild
‘Het onwaarschijnlijke verhaal van The Robber’ is een waargebeurd verhaal over een uniek springpaard dat in de jaren zeventig van de vorige eeuw grote roem vergaarde en uitgroeide tot een ware publiekslieveling.
€ 21,99
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

De verbazing over zijn kwaliteiten klinkt door in de vele artikelen die in die tijd over hem zijn geschreven. Het verhaal over The Robber is ook een ode aan de bijzondere band die we als mensen met dieren in het algemeen en met paarden in het bijzonder kunnen hebben. 

Slechte ervaringen met mensen tijdens zijn jonge jaren in combinatie met zijn zeer bijzondere karakter zorgen ervoor dat The Robber als een onhandelbaar paard te boek staat.

Hij laat zich niet berijden en na een zware blessure lijkt een enkele reis naar de slager het lot voor dit jonge dier te zijn.

Maar dan kruist het pad van Frans van Herten dat van The Robber. De Limburgse amateurruiter gaat op zijn eigen wijze aan de slag met de zeer gevoelige schimmel en ontdekt het extreme talent dat in dit paard schuil gaat.

Hun gezamenlijke carrière verloopt vervolgens met ups en downs, maar uiteindelijk groeit de combinatie uit tot de beste van het land.

Op handige wijze weet Van Herten samen met twee compagnons het eigendom van zijn droompaard te bemachtigen, waarna The Robber, in zijn jonge jaren nog verguisd, het meest gewilde springpaard ter wereld wordt.

Auteur:

Peter van Pinxteren (1976) groeide zelf op tussen de paarden en heeft zijn passie voor deze edele dieren weten door te trekken naar zijn beroepsmatige leven. Hij specialiseerde zich in de hippische journalistiek en begon zijn carrière bij het magazine Hoefslag. Later werd hij hoofdredacteur van onder meer Paard&Sport, het ledenmagazine van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS).

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789090337609
Aantal pagina's 304
Uitvoering Paperback
Taal Nederlands
Jaar 2020
Kenmerken Paarden | Springpaard | Verhaal
Artikelnummer PA5353
Informatie 8 fotopagina's

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Longeren met Takt

Longeren met Takt

4 review(s)
€ 24,95
Half Weg

Half Weg

1 review(s)
€ 18,95