Welkom bij Media Boekservice

Watervogelgids met 80 geluiden op cd

cd met 80 veelvoorkomende vogelgeluiden op en rond het water - boek met kleurenfoto’s en korte vogelbeschrijvingen
Het herkennen van vogelgeluiden is de sleutel tot een goede vogelwaarneming. Of het nu gaat om het onderscheiden van het vogelgezang tijdens een vroege ochtendwandeling, het uit elkaar houden van de rietzanger en de kleine karekiet of de zoektocht naar zeldzame soorten als het kleinst waterhoen. Dit gebruiksvriendelijke ‘pakket’ is informatief voor vogelaars van alle niveaus.
-
Hannu Jännes en Owen Roberts zijn beide ervaren vogelaars. Hannu heeft als tik het vastleggen van vogelgeluiden. Met professionele apparatuur, kraakheldere geluiden dus. Hooguit hoor je op de achtergrond nog een tweede vogel, maar het geruis van bladeren, geraas van verkeer of het klotsen van water is niet te horen. Tachtig tracks staan er op de cd die in de Watervogelgids is ingesloten. Stuk voor stuk heerlijk om af te luisteren. Ervaren vogelaars daag ik uit om de cd op te zetten en af te luisteren zonder de Watervogelgids in te zien. Hoeveel geluiden heb je juist? Ik stel me zo voor dat zelfs een ervaren vogelaar nog wel een steekje zal laten vallen. Al was het maar omdat van een paar soorten je het geluid zelden in Nederland te horen krijgt. De parelduiker en roodkeelduiker laten zich vooral in de broedgebieden ver over de grens horen. En de zwartkoprietzanger zul je in Nederland niet vaak zien of horen. Die komt toch vooral in Zuid-Europa voor. Maar dat is dan ook meteen de charme van dit gidsje. Je leert ook vogels herkennen die je tijdens je vakantie kunt tegenkomen.

€ 12,50
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Het herkennen van vogelgeluiden is de sleutel tot een goede vogelwaarneming. Of het nu gaat om het onderscheiden van het vogelgezang tijdens een vroege ochtendwandeling, het uit elkaar houden van de rietzanger en de kleine karekiet of de zoektocht naar zeldzame soorten als het kleinst waterhoen. Dit gebruiksvriendelijke ‘pakket’ is informatief voor vogelaars van alle niveaus. De bijgevoegde cd bevat de zang- en roepgeluiden van 80 watervogels Het boek bevat kleurenfoto’s van elke vogelsoort en een beknopte beschrijving van zijn kenmerkende eigenschappen, leefwijze, verspreiding, voedsel en manier van nestelen, en zijn zang- en roepgeluiden. Hannu Jännes is ornitholoog en vogelexcursieleider met een jarenlange fascinatie voor vogels. Hij heeft hun zang en roep in vele landen in de hele wereld vastgelegd. Zo heeft hij een enorme collectie vogelgeluiden weten aan te leggen. Owen Roberts is een uiterst deskundige vogelaar met een grote kennis van vogels.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789048312597
Aantal pagina's 64
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2016
Kenmerken Vogels | Vogels in de natuur
Artikelnummer VN646
Informatie Nee

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren