Welkom bij Media Boekservice

Speurwerk met paarden

De kracht van zintuiglijke verrijking
Dit is het eerste praktische boek dat beschrijft hoe je speurwerk integreert in het leven van gedomesticeerde paarden.
€ 34,95
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Gedrag, welzijn en de band tussen paard en mens worden hierdoor positief beïnvloed. Speurwerk is een nieuwe discipline binnen het paard-mensveld.

Rachaël Draaisma reikt de lezer een breed palet van informatie aan. De lezer kan hierdoor speuractiviteiten en andere zintuiglijke verrijkingsoefeningen starten met zijn paard. Zoals het paard zelfstandig stimuli laten ontdekken uit de menselijke omgeving of hem te leren een voetstappenspoor te volgen om vermiste personen of voertassen te vinden. Ook krijgt de lezer achtergrondinformatie over de neus van het paard en de biomechanica tijdens het speuren.

Draaisma geeft aan hoe speurwerk het welzijn en de ontwikkeling van het paard, zijn leervermogen, socialisatie en band met de mens verbetert. Speurwerk met paarden is makkelijk toepasbaar voor iedereen die met paarden werkt, ongeacht niveau en discipline. Het kan zowel in kleine ruimten als in grotere gebieden en op verschillende ondergronden worden gedaan.

Of je nu dierenarts bent, gedragstherapeut, trainer, coach, fysiotherapeut, osteopaat of geïnteresseerde paardeneigenaar: dit boek brengt jou en je paard enorme voordelen.

Rachaël Draaisma is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Zij heeft altijd paarden en honden in haar leven gehad en besloot in 2002 beroepsmatig met ze te werken. Draaisma behaalde verschillende diploma’s en ging fulltime werken als gedragsdeskundige en trainer. Eerst alleen met honden, later met paarden. In 2013 behaalde ze het diploma van de TR (Turid Rugaas) International Dog Trainer Education.

Onder Turids mentorschap startte ze een studie naar de kalmerende signalen van paarden, waarbij videomateriaal uitvoerig werd geanalyseerd. De studie groeide en duurt nog steeds voort. Ook leidde deze studie tot de wereldwijde publicatie van Draaisma’s Engelstalige boek Language Signs and Calming Signals of Horses (in Nederland bij Bloemendal Uitgevers verschenen als Kalmerende signalen van paarden).

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789492284167
Aantal pagina's 270
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2021
Kenmerken Paarden | Gedrag | Speuren |
Artikelnummer PA5351
Informatie 276 Kleurenfoto's & 1 zwart/wit Illustratie

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Dog Mom

Dog Mom

€ 12,99