Welkom bij Media Boekservice

Pilates en stretching voor paarden

de beste oefeningen vanaf de grond

De succesvolle auteur Gillian Higgins beschrijft de beste oefeningen aan de hand voor gymnastiek en spieropbouw van het paard. Dit houdt het paard gezond en ontspannen. Met een duidelijk gestructureerde paginalay-out, beknopte teksten en foto's voor elke trainingsstap, evenals anatomische overzichten van skelet en spieren.

€ 19,99
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Het ziet er indrukwekkend uit wanneer een fysiotherapeut of ostheopaat een paard behandelt. En het resultaat: makkelijker bewegen, minder kans op blessures, beter presteren. Dus niet alleen het paard, maar ook de ruiter heeft er belang bij. U hebt vast wel eens gedacht: 'kon ik dat maar zelf'. Dat kan nu, met behulp van het boek Pilates en stretching voor paarden van Gillian Higgins!

Iedereen kent Higgins van de boeken Hoe beweegt uw paard? en Anatomie van het sportpaard, waarin zij met behulp van afbeeldingen van beschilderde paardlichamen haarfijn uitlegt  hoe het er daarbinnen uit ziet en wat zich er allemaal afspeelt. Higgins' nieuwste werk  Pilates en stretching voor paarden bevat een complete verzameling oefeningen die u zelf met uw paard kunt uitvoeren, om alle spiergroepen en gewrichten van het complete paardenlichaam soepeler, krachtiger en beweeglijker te maken (en te houden!).

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken met verhelderende foto's en duidelijke omschrijving van alle oefeningen. Ook is er van sommige oefeningen een filmpje beschikbaar. De filmpjes zijn zo opgebouwd:

1. wat houdt de oefening in

2. de oefening gaat zo

3. belangrijke tips voor een goed verloop

4. vergelijkbare oefening voor de mens.

Ga met uw paard aan de slag en kom er samen beter uit!

Dit houdt het paard gezond en ontspannen. Het boek valt op door zijn duidelijke structuur in dubbele pagina's, de beknopte teksten, stapsgewijze foto-tutorials en anatomische overzichten van het skelet, musculatuur en interne organen.
2 originele Engelstalige boeken van Gillians Higgins zijn samengevat in dit boek:
Pilates & Stretching
Anatomy Poster Book Part 1

 LET OP: OM DE FILMPJES IN DE KOSMOS APP TE BEKIJKEN, WORDT ER GEVRAAGD NAAR EEN CODE van blz. 31. Dat is: 004

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789056000240
Aantal pagina's 96
Uitvoering Paperback
Taal Nederlands
Jaar 2019
Kenmerken Paarden | Medisch | Anatomie | Pilates en stretching
Artikelnummer PA5073
Informatie 78 Kleurenfoto's Bundeling van 2 engelse boeken: Anatomy poster book Volume 1 & Pilates and Stretching - code: fünfmal

Beoordelen

Klantenreviews (5)

Recensie NDB BiblionReview door Tjits Puijjker - NBD Biblion
Waardering
Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd.

De schrijfster kennen we van haar eerdere boeken 'Hoe beweegt uw paard?' (2009)* en 'Anatomie van het sportpaard' (2013)**. Zij is sport- en fysiotherapeut voor zowel mensen als paarden, doet zelf aan eventing en geldt als een autoriteit op het gebied van anatomie en beweging. Zij maakt haar lessen aanschouwelijk door gebruik te maken van een paard waarop of het skelet, of de spieren of de pezen geschilderd worden.
Men ziet dus direct wat er 'onder de huid' gebeurt. Het boek begint met een inhoudsopgave, gevolgd door een introductie waarin bepaalde begrippen worden uitgelegd. Daarna worden de diverse oefeningen steeds aan de hand van heldere kleurenfoto's volgens een vaste volgorde getoond: het nut van de oefening, uitvoering en zaken om op te letten in een apart kader. Het laatste hoofdstuk is geheel gewijd aan skelet en bespiering, ook weer door foto's van het beschilderde paard. Een register besluit het geheel. De binnenkant
van voor- en achterflap bevat informatie over de app die men kan downloaden en waarmee o.a.
bijbehorende filmpjes van oefeningen kunnen worden bekeken, en een overzicht van de kernspieren.
(Geplaatst op 25-09-2019)
Actief aan de slag met je paardReview door NatuurlijkPaarden.nl
Waardering
Dit is geen boek om in je luie stoel te lezen! Zodra je het uit de verpakking haalt, gaan je handen jeuken om met deze praktische gids vol foto’s, tips en oefeningen naar je paard te gaan. Gewapend met een zak Herballs nemen we bij Natuurlijk Paarden direct de proef op de som: aan de slag met Pilates en stretching voor paarden van Gillian Higgins.

Het stretchen blijkt echt superleuk om te doen! Higgins geeft in haar boek heel duidelijke aanwijzingen voor de oefeningen, geïllustreerd met de kenmerkende 'binnenste-buiten'-paardenfoto's.

Deze oefeningen zijn een toegankelijke manier om grondwerk met je paard te doen, en daarbij nog nuttig ook. Voor de opbouw van een goede bespiering bij je paard, maar ook voor het opbouwen van een goede band met je paard. En zo komen lichaam en geest mooi samen: precies zoals Pilates het heeft bedacht.

Lees mijn boekenblog over dit mooie, praktische boek op de Natuurlijk Paarden website: https://natuurlijkpaarden.nl/boekenblog-pilates-stretching-paarden/
(Geplaatst op 18-06-2019)
Ideaal werkboek Review door Suzanne
Waardering
Een duidelijk en helder geschreven boek.
Veel uitleg, ook zijn er via een app filmpjes beschikbaar.
Onmisbaar naast training om je paard soepel en fit te houden.
In mijn ogen een waardevolle aanvulling in je boekenkast of op stal. (Geplaatst op 30-04-2019)
Erg interessantReview door Elsa Groenheijde
Waardering
Super blij mee, erg interessant en toevoeging op de training! (Geplaatst op 30-04-2019)
Leuk en duidelijk boekReview door Rina
Waardering
In dit boek zijn duidelijk alle oefeningen beschreven, wat het nut ervan is en hoe ze toe te passen. Zo kun je paard goed laten stretchen en buigen aan de hand. (Geplaatst op 30-04-2019)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: