Welkom bij Media Boekservice

Op zoek naar niets

Als je alles loslaat en je dromen volgt, krijg je niet altijd wat je verwacht

Carolien Staal heeft de leukste baan van de wereld, ze is de hele dag met paarden bezig, bezoekt voor haar werk de Olympische Spelen in Rio en komt bij topruiters over de vloer. En toch loopt ze keihard met haar kop tegen de muur en komt terecht in een zware burn-out.

€ 19,99
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

"Toen ik enkele maanden geleden hardop begon te dagdromen over een lange reis te paard, reageerden mijn vrienden gematigd enthousiast. Leuke 'bevlieging' en 'Carolien heeft weer iets bedacht'.

Nu zoeven we in de Discovery over de Duitse autobahn. De splinternieuwe gesponsorde Böckmann trailer ligt als een huis op de weg en we vangen jaloerse blikken op van andere weggebruikers. Timo staat, geheel tegen zijn gewoonte in, rustig in de trailer. Tot nu toe geen gestamp. Zou hij enig idee hebben van wat er komen gaat? Vanmorgen stapte hij vol vertrouwen zijn tijdelijke onderkomen in. We zijn begonnen."

Op zoek naar rust vertrekt Carolien met haar paard Ulthimo en haar partner Mark naar Zweden voor een reis van 2500 kilometer, te paard naar de poolcirkel. Maar als je alles loslaat, en je dromen volgt, krijg je niet altijd wat je verwacht. Ondanks de goede voorbereidingen moeten ze na één maand Timo achterlaten. Omdat hun huis is verhuurd zit er niets anders op dan doorgaan. Samen reizen Carolien en Mark drie maanden door de Zweedse wildernis.

Op zoek naar ... niets?

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789056000257
Aantal pagina's 264
Uitvoering Paperback
Taal Nederlands
Jaar 2019
Kenmerken Paarden | Reisverhaal | Burn-out | Zweden
Artikelnummer PA5100
Informatie inclusief 49 kleurenfoto's en kaartjes

Beoordelen

Klantenreviews (9)

Op zoek naar nietsReview door Katrien Berte / magazine LRV
Waardering
Op zoek naar niks vertelt het verhaal van Carolien Staal,
ex-marketing manager voor Pavo paardenvoeders. In de ogen van vele mensen heeft ze de leukste job ter wereld. Ze werkt in de paardensector, is aanwezig op alle grote events en bevriend met topruiters. Ook thuis heeft ze op het eerste zicht alles wat een paardenmens maar kan verlangen. Een leuke boerderij met de paarden aan huis, nog enkele anderedieren en een liefdevolle man.
Toch wordt de stress van het dagelijkse leven haar op een bepaald moment teveel en komt ze onvermijdelijk in een burn-out terecht. Om zichzelf terug te vinden, vertrekt ze met man en paard Timo naar Zweden.
Het wordt een tocht door de ongerepte natuur van het Noorden op zoek naar rust, evenwicht en zichzelf. De tocht verloopt niet zoals gepland wanneer paard Timo halverwege op een boerderij moet achter blijven omdat hij de harde maar vooral ook eenzame tocht niet zo goed verteerd. Carolien en haar man gaan dan maar verder samen op pad. Het boek beschrijft op een heel eerlijke en toegankelijke manier de tocht van Carolien door Zweden.
Niet enkel praktische beslommeringen worden uitgebreid besproken maar ook de emotionele kant van het verhaal krijgt heel veel aandacht. Carolien deelt haar gevoelens in detail met de lezers en het wordt daardoor meer dan enkel een reisverhaal.
Via een eenvoudig kaartje en twee fotosecties kan je je het landschap en de mensen die ze ontmoet ook visueel voorstellen.
De focus ligt op de zoektocht naar zichzelf, de keuzes die daarbij gemaakt worden en de onvermijdelijke gevolgen die deze keuzes met zich meebrengen. Het verhaal zal niet enkel paardenliefhebbers aanspreken maar ook mensen die zelf op zoek zijn naar evenwicht en rust in hun leven.
(Geplaatst op 08-04-2020)
Staal, Carolien / Op zoek naar niets - EAN 9789056000257Review door NBD Biblion - E. Pelzers
Waardering
Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd.
Op zoek naar niets / Carolien Staal ; eindredactie: Media Boekservice. - Eerste druk, Eerbeek : Media
Boekservice, 2019. - 246 pagina's, 16 ongenummerde pagina's : foto's, kaart ; 22 cm.
Marketeer en paardenenthousiasteling Carolien Staal kreeg een flinke burn-out. Ze trok vervolgens met haar
paard en geliefde door Zuid- en Midden-Zweden op zoek naar (innerlijke) rust. Haar persoonlijke
belevenissen en dagelijkse (reis)beslommeringen met ups en downs krijgen veel aandacht in deze
publicatie, die het midden houdt tussen een (zelf)therapeutisch relaas en een reisverslag. De (reis)relatie
met haar paard keert vaak terug. De schrijfster gaat uitgebreid in op haar eigen zielenleed en gunt de lezer
een kijkje achter het persoonlijke scherm. Ze legt contact met andere paardenliefhebbers in Zweden en
beschrijft deze ontmoetingen. Het boek leest vlot. De uitgave kan onder meer interessant zijn voor paardenof
Zwedenliefhebbers, en voor degenen die geïnteresseerd zijn in ruiterreizen of hoe je op onconventionele
wijze van een burn-out afkomt. Het kaartje van de route is indicatief en niet gedetailleerd. Uitgeven door een
uitgeverij gespecialiseerd in paardenboeken. Met eenvoudig kaartje, twee kleurenfotokaternen en
eenvoudige boekenlijst. (Geplaatst op 29-08-2019)
Stoer wijf - mooie inspiratieReview door Nicola Pieren Broekema
Waardering
"Prachtig boek, op zoek naar niets, en er dan zo'n mooi verhaal van maken! Wauw onder de indruk Prachtig geschreven, recht vanuit je hart! Er is veel moed voor nodig om je verhaal zo op te schrijven. Echt een mooi voorbeeld om je dromen te volgen, en het roer om te gooien. Al waren sommige dromen nacht merries, echter die heb je helaas ook nodig om te groeien in je mooie leven. En wat zijn wij blij dat je ons gevonden hebt, heerlijke dagen vol avonturen met jullie mogen beleven. Carolien Staal je bent een stoer wijf, en een grote inspiratie voor vele " (Geplaatst op 29-05-2019)
Inspirerend.Review door Nathalie
Waardering
Een heerlijk boek. Ik kon het niet wegleggen. Heel beeldend geschreven. Ik was even met haar, Mark en Timo mee op reis.
(Geplaatst op 08-05-2019)
Inspirerende reis op twee vlakkenReview door Marike
Waardering
Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar “meer” in het leven, meer dan een geweldige carrière en de bijbehorende patronen. Ook vind ik dit boek heel inspirerend voor mensen die met burn-out in aanraking zijn gekomen. En natuurlijk is het voor paardenliefhebbers een heel erg leuk reisverhaal!
Er worden eigenlijk twee reizen gemaakt; de bijzonder avontuurlijke reis met paard Timo en partner Mark door de prachtig beschreven bossen van Zweden. En de eigenlijk nog veel interessantere reis: de reis naar binnen….. Waarom loop ik vast in mijn leven en ben ik niet gelukkig? We lezen hoe Carolien letterlijk en figuurlijk afstand neemt van haar oude leven en leert om los te laten.

‘Op zoek naar niets’ is vlot, levendig en boeiend geschreven. Openhartig, toegankelijk, met veel reflectie, gevoeligheid en ook humor beschrijft Carolien wat er onderweg gebeurt met haarzelf en in relatie met haar partner Mark en paard Timo.
Het boek is ruim voorzien van prachtige citaten en quotes van diverse inspirerende mensen. Ook worden er fijne boekentips vermeld en maken de foto’s het verhaal nóg levendiger.
Carolien is een geboren schrijfster, het is net of je op haar schouder zit en de hele reis zelf meemaakt. Je leest het in een adem uit! (Geplaatst op 27-04-2019)
Goed te gebruiken voor mensen met burn outReview door Hans de Vos
Waardering
Het boek van Carolien Staal is uitstekend te lezen. Een schrijftalent. Ze beschrijft op een prima wijze een proces wat ze heeft meegemaakt aan de hand van haar reis met paard en partner door Zweden.
Ik kan het goed gebruiken voor mensen die een burn out hebben.

(Geplaatst op 25-04-2019)
Inspirerende trektocht te paardReview door NatuurlijkPaarden.nl
Waardering
'Op zoek naar niets' is een inspirerend verhaal van een paardenvrouw op zoek naar zichzelf. Je reist met Carolien en haar paard Timo mee door de eindeloze Zweedse productiebossen, over gravelwegen waar af en toe een gigantische vrachtwagencombinatie vol boomstammen vlak langs ze heen dendert. Je geniet als lezer mee van het ‘Grote Niets’ en voelt tegelijkertijd hoe belangrijk het is om terug te kunnen vallen op de hulp van andere mensen.
Mocht je zelf een lange trektocht met je paard overwegen, dan geeft dit boek je een een realistisch beeld hoe het is om met een paard onderweg te zijn.
Lees de hele Natuurlijk Paarden boekenblog over 'Op zoek naar niets' op de website: https://natuurlijkpaarden.nl/boekrecensie-op-zoek-naar-niets/ (Geplaatst op 25-04-2019)
Ontroerend en herkenbaarReview door Bineke
Waardering
Met een lach, een snik en behoorlijk wat herkenning heb ik het boek gelezen. Ontzettend knap en moedig van Carolien om in haar figuurlijke blote kont te gaan staan en er ook nog eens een goed verhaal van te maken. Blijf durven! (Geplaatst op 25-04-2019)
Niet alleen voor ruiters een aanrader! Review door Francis
Waardering
Hoewel ik Carolien ken en al wist hoe haar trektocht in grote lijnen verlopen was, bleek haar boek ook voor mij een 'pageturner' die maar moeilijk weg te leggen was (tip: trek er even een of twee dagen voor uit zodat je het niet weg hóeft te leggen).
Haar verhaal is niet alleen het verhaal van een paardenvrouw die met haar paard en partner op avontuur gaat maar ook het verhaal van iemand die zichzelf op zoveel vlakken tegen komt dat het roer om moét. Het kán niet anders en dat doet wat met je... En dat deel van het verhaal, de vragen die ze zich stelt, de twijfels, angsten en zorgen waar ze voor komt te staan, zijn voor heel veel mensen herkenbaar denk ik, niet alleen voor 'paardenmeisjes'.
Nuchter, vlot en met de nodige humor en zelfspot geschreven en een aanrader om te lezen.
Voor iedereen die zelf graag zo'n groot avontuur aan wil gaan met zijn/haar paard, want dit boek belicht ook de heel wat minder romantische kant van zo'n tocht en belicht aandachtspunten waar niet iedereen aan denkt bij het plannen van zo'n tocht.
Maar ook voor iedereen die zichzelf wel eens de vraag stelt 'wat ik nu eigenlijk' of 'waar doe ik het eigenlijk voor'.
Well done Staalicus <3
(Geplaatst op 23-04-2019)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Half Weg

Half Weg

1 review(s)
€ 18,95
Paardenkracht*

Paardenkracht*

€ 20,99
Goede vriend

Goede vriend

€ 18,50
The Perfect Horse

The Perfect Horse

€ 19,00