Welkom bij Media Boekservice

Het geheim van de Ravenhorst

De staljongen. De roofridders. Een verborgen schat.

Rondom kasteel Ravenhorst wonen veel pachters die vechten voor hun bestaan. De drie heren van het kasteel hebben geen medelijden en verhogen de pacht alleen maar. Dat komt de ouders van Aelwijn (17) duur te staan. Omdat zij de pacht niet meer kunnen betalen, moet hun zoon noodgedwongen op het kasteel gaan werken, waar hij het uiteindelijk toch naar zijn zin krijgt. Als hij naar huis wordt teruggeroepen omdat zijn moeder op sterven ligt, hoort hij van haar een verbazingwekkend verhaal, waardoor hij nog meer betrokken raakt bij het leven op het kasteel.

€ 14,99
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Winethereswic, 1432
De 17-jarige Aelwijn moet noodgedwongen op het kasteel Ravenhorst gaan werken om de pachtschuld van zijn ouders af te
betalen. Tijdens zijn werkzaamheden als stalknecht krijgt hij te maken met de gebroeders van Rhemen en Dravenhorst: beroemd als paardenfokkers, berucht als roofridders. Als boerenzoon behandelt iedereen hem als oud vuil, maar Aelwijn laat zich niet kisten en werkt zich langzaam omhoog. Hierdoor raakt hij steeds dichter betrokken bij het leven op het kasteel en komt hij meer en meer te weten over wat zich daar in het geheim allemaal afspeelt…

Christine Linneweever is zeer succesvol met haar boeken in de Gouden paarden-serieHet geheim van de Ravenhorst is haar eerste historische jeugdroman. Hiervoor heeft zij uitgebreid research gedaan naar het kasteel Ravenhorst dat daadwerkelijk bestaan heeft in de buurt van Winterswijk. Zelf woont Christine op boerderij De Maat, waar Aelwijn opgroeit.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789020624830
Aantal pagina's 256
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2018
Kenmerken Paarden | Fictie | spannend verhaal
Artikelnummer PA4980
Informatie Leeftijd 10+

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: