Welkom bij Media Boekservice

Rijkunst - de zit in de basis

W.O.W! Rijden op een beloning
Heldere handvatten en toegankelijke illustraties voor het ontwikkelen van een functionele zit en het tijdens training respecteren van de 10 punten (arbeidsvoorwaarden) voor ‘Welzijn Onder Werktijd’.
€ 22,50
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Wil je een happy atleet? Dan is de 4e herziene en uitgebreide herdruk van ‘Rijkunst – de zit in de basis & W.O.W! Rijden op een beloning’ van Anne Muller een aanrader. Daarin is de inhoud van Akasha’s eerste boek ‘Rijkunst’ verwerkt met als toevoeging het boekdeel ‘W.O.W! Rijden op een beloning’.

Het Rijkunst-deel staat boordevol oefeningen, tips en adviezen. Anne Muller hanteert als uitgangspunt dat je door middel van lichaamstaal in houding, beweging en attitude kunt leren een paard leiding te geven.

Het toegevoegde boekdeel van deze dubbeluitgave bevat heldere handvatten en toegankelijke illustraties voor het werken met de 10 punten voor W.O.W. ‘Welzijn Onder Werktijd’. Anne Muller en Machteld van Dierendonck maken het begin van werken met wetenschappelijke inzichten kinderlijk eenvoudig. Ze leggen aan de hand van de 10 principes onder andere uit hoe een paard kan begrijpen wat je bedoelt. Hoe zie je of een paard jouw aanwijzing snapt? Waar heeft een paard absoluut wel of niet het verstandelijke vermogen voor? Ga rijden met de nadruk op beloning en werk met de 10 punten van W.O.W!

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789056000233
Aantal pagina's 192
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2018
Kenmerken Paarden | Dressuur | Rijkunst
Artikelnummer PA4993-AM
Informatie Dubbel uitgave

Beoordelen

Klantenreviews (1)

Verplichte kost voor iedere paardrijinstructeur!Review door NatuurlijkPaarden.nl
Waardering
Dit boek wil je eerst een paar keer uitvoerig doorbladeren, voordat je start met lezen: het stroomt werkelijk óver van de geweldige, voor Anne Muller zo karakteristieke, beeldende tekeningetjes. Een groot deel van het nieuwe boek las je eerder al in de uitgave van 2004. Een beetje opfrissen kan nooit kwaad – én daarbij bevat de nieuwe Rijkunst een fijn extraatje!

Anne Muller lijkt te beschikken over een onuitputtelijke voorraad creatieve oefeningen. Je vindt overal verspreid door het boek kleine kadertjes waarin een toepasselijke oefening wordt uitgelegd.

Een bruikbare, begrijpelijke ‘gebruiksaanwijzing paard’, daar is behoefte aan. Want hoe leg je aan (beginnende) ruiters uit hoe een paard denkt en wat je een paard kunt leren? Draai ‘Rijkunst‘ om en je vindt het ‘lesboek’ W.O.W.! Rijden op een beloning. W.O.W. is het mooie resultaat van een samenwerking van Anne Muller met Machteld van Dierendonck. Machteld van Dierendonck is bekend om haar wetenschappelijk onderzoek naar het gedrag van paarden.

Beide schrijfsters verdienen wat mij betreft al een 10 door het belang van de soorteigen behoeften van het paard te benadrukken. Het is goed dat we beseffen dat we allerlei dingen van onze paarden verlangen, die absoluut niet in hun natuurlijk gedrag voorkomen!

Rijkunst, de zit in de basis en W.O.W.! Rijden op een beloning bieden hele goede handvatten om het paardenwelzijn op maneges te vergroten. Verplichte kost voor iedere paardrijinstructeur!

Lees de hele Natuurlijk Paarden boekenblog hier: https://natuurlijkpaarden.nl/boekenblog-rijkunst-anne-muller/ (Geplaatst op 09-10-2019)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Rijkunst - zit in de basis

Rijkunst - zit in de basis

1 review(s)
€ 22,50
Handleiding ten behoeve van Nederlandse ruiters en hun instructeurs

Handleiding ten behoeve van Nederlandse ruiters en hun instructeurs

Normale prijs: € 9,95

Aanbieding € 6,95

Het atletische paard

Het atletische paard

Normale prijs: € 24,95

Aanbieding € 10,00