Welkom bij Media Boekservice

Over mensen en paarden

Een bijzonder boek over de speciale band tussen mens en paard

In Over mensen en paarden schrijft Juli Zeh over haar liefde voor paarden. Het is een persoonlijke geschiedenis van mens en paard. Een must voor paarden- en literatuurliefhebbers.

€ 22,99
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

In Over mensen en paarden vertelt Juli Zeh, auteur van onder andere Ons soort mensen en Nieuwjaar, over haar grote liefde en mateloze fascinatie voor paarden. Over mensen en paarden is een persoonlijke geschiedenis van mens en paard, en een must voor paarden- en literatuurliefhebbers.


Juli Zeh heeft een intense band met paarden. Aan de hand van haar eigen paarden vertelt ze over de gedeelde geschiedenis van paard en mens, in met name de twintigste eeuw. Hoe komt het dat deze dieren ons zo mateloos fascineren? Waarop is de band tussen mens en paard gebaseerd? Zeh beschrijft het nut van het vluchtinstinct, de hiërarchische verhoudingen binnen een kudde en de taal van paarden. Ze gaat in op de drijfveren van een paardenmeisje en doet uit de doeken waarom paardrijden mensen gelukkig maakt. Ze schrijft over Kasimir, Neo en een pony genaamd Pony, die gezinsleden van haar werden. En gaandeweg toont ze wat de overeenkomsten van schrijven en paardrijden zijn.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789026349522
Aantal pagina's 198
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2020
Kenmerken Paarden | Literatuur | Mens-Paard relatie
Artikelnummer PA5307
Informatie Nee

Beoordelen

Klantenreviews (1)

Tranen van herkenning en plezierReview door NatuurlijkPaarden.nl
Waardering
Hoofdstukken die zó de spijker op zijn kop slaan, dat de tranen over je wangen rollen tijdens het lezen. Tranen van besef, van ontroering, en ja, ook van plezier.
Juli Zeh’s ‘Over mensen en paarden’ is een interessante mix van inzichten in de paardenwereld, wetenswaardigheden over paarden en verrassend treffende analyses van de fenomenen en mensen die je tegenkomt in de paardensport.
Alleen al om de heldere inzichten is ‘Over mensen en paarden’ een mustread voor iedere paardenliefhebber.
Lees mijn boekenblog op de Natuurlijk Paarden website: https://natuurlijkpaarden.nl/boekenblog-over-mensen-en-paarden/ (Geplaatst op 08-12-2020)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren