Welkom bij Media Boekservice

Kinderen leren paardrijden

De pedagogische kant van het geven van paardrijles
Paardrijden is populair bij kinderen. Er zijn honderden maneges waar het wemelt van de meisjes en jongens die knettergek zijn op pony’s en paarden. Het liefst hangen ze de hele dag rond in de stallen en verzorgen daar hun lievelingsdieren.
Maar er moet ook gereden worden. En dat is nog niet zo simpel.
€ 19,99
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Behalve de technische vaardigheden die overgebracht moeten worden, zit er ook een pedagogische kant aan het geven van paardrijles aan kinderen.

In ‘Kinderen leren Paardrijden’ heeft Barbara Wielders, die cum laude afstudeerde als Master Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief, haar Praktijk Wetenschappelijk Onderzoek verwerkt tot een praktisch en leesbaar boek. Het is geschikt als leer- en leesboek voor mensen die te maken hebben met kinderen en paarden en affiniteit hebben met lesgeven. Van instructeurs tot ouders en van stalmedewerker tot manegebeheerder.

Het boek bevat theorie, praktijkverhalen en tips over hoe het geven van paardrijles aan kinderen vanuit
een pedagogisch perspectief kan worden uitgevoerd en zo een extra glans kan krijgen. Aan deze vernieuwde uitgave is een extra hoofdstuk toegevoegd: “En wat er volgde…”. Over alle belevenissen van de auteur in het eerste jaar na het uitkomen van dit boek, dat heel veel bleek los te maken: in de hippische wereld én in het leven van Barbara Wielders. 

 

De auteur heeft het aangedurfd om haar onderzoek een daadwerkelijke praktische betekenis en vertaalslag te geven ten behoeve van het werkveld.  Een boek waarin Barbara Wielders erin slaagt op boeiende en heldere wijze haar onderzoeksbevindingen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daarbij maakt zij gebruik van illustraties, en verhalen die de lezer niet onberoerd kunnen laten. 

Riki Verhoeven, MSc, verbonden aan de Master Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief, Hogeschool Utrecht

 

Dit boek is een verrijking voor hippisch Nederland. Iedere instructeur zou het moeten lezen! 

Jan-Paul Duijndam, instructeur, adviseur hippische bedrijven en mediator 

 

Net als paarden zijn kinderen gevoelig voor hoe er met ze wordt omgegaan. Hun rijvaardigheid en rijplezier wordt erdoor beïnvloed. Paardrijles geven aan kinderen is verder kijken dan alleen de techniek. Door het lezen van dit boek word je je er als instructeur van bewust hoe je met ogenschijnlijk kleine gebaren, een knipoog, een vraag, een compliment een betekenisvol effect kunt hebben op de ontwikkeling van het leervermogen en zelfvertrouwen van kinderen. Iets waar ze niet alleen tijdens de paardrijles maar in hun hele leven voordeel van hebben.

Karin Brugman, De Onderstroom Training & Coaching

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789056000226
Aantal pagina's 104
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2017
Kenmerken Paarden | Paardrijden | Instructie | Kinderen
Artikelnummer PA4900
Informatie Nee

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: