Welkom bij Media Boekservice

Je paard succesvol trainen

Paardvriendelijk presteren met het moderne sportpaard
Dit boek is geschreven voor paardenliefhebbers die anders durven denken en doen.
Voor doorzetters die het beste voor hun paard willen, van basis tot (top)sport.
€ 44,95
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

In dit boek beschrijft Karin Leibbrandt stapsgewijs het door haar ontwikkelde trainingssysteem voor paarden: 4DimensionDressage. Ze geeft handvatten om een paard in ‘de vier dimensies’ te trainen en zo op een pure manier in balans te leren lopen. Zodra een paard écht op eigen benen in balans kan lopen, wordt zijn lijf sterk en fit van de training. Dan kan het binnen alle disciplines met gemak en plezier optimaal presteren.

Karin Leibbrandt (1974) is dierenarts en heeft zich gespecialiseerd in de revalidatie en training van paarden. Zo’n vijftien jaar geleden kwam ze als ‘reguliere dierenarts’ kreupelheden, hals-, rug- en bekkenklachten tegen die met de bestaande behandelingen niet met blijvend resultaat werden opgelost – ook nu nog niet. Ze ging op zoek naar de oorzaak daarvan: de crux zit hem in de training van het paard. Als er maar íéts niet helemaal goed gaat in de balans, de lichaamshouding en het bewegingspatroon, heeft dit gevolgen voor de gezondheid van het paard. Van ‘bovenlijnproblemen’ tot en met kreupelheden.

Karin wil zo veel mogelijk ruiters handvatten geven voor de meest optimale training van hun paard, om het zowel in de basis als de topsport gezond en blessurevrij te houden. De ruiter speelt hierbij een cruciale rol. Degene die het paard traint, heeft de belangrijkste tool in handen: de correcte training. Daar kan geen enkele therapie tegenop. Een gezond paard is een voorwaarde om te kunnen sporten. Paardvriendelijk trainen én presteren kunnen absoluut samengaan.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789490085926
Aantal pagina's 240
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2018
Kenmerken Paarden | Training | Medische aspecten
Artikelnummer PA5050
Informatie Nee

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Het Dressuurpaard

Het Dressuurpaard

Normale prijs: € 29,90

Aanbieding € 9,90