Welkom bij Media Boekservice

Het paard dat twee benen brak & overleefde

Een transformatief waargebeurd verhaal van trauma naar vrijheid

De relatie tussen een vrouw en haar paard is nog nooit op deze manier verteld.


Omstandigheden, karma, het universum, de wil van god of hoe je het wil noemen bracht hen samen. De auteur, een naïeve maar vastberaden vrouw met hartstocht voor paarden, vertelt het ware verhaal over hoe ze haar droompaard vond.

€ 14,99
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Een fascinerende reis van trauma naar vrijheid. Een verhaal niet vrij van controverse, waarin de auteur met vallen en opstaan leert om eerst zichzelf te vinden, alvorens ze een relatie kan ontwikkelen met het wilde paard. Opgeschreven in een biografische en tevens educatieve vorm, vertelt ze hoe haar leven voorgoed veranderde door het krijgen van een burn out, haar zoektocht naar een andere manier van leven en hoe haar geliefde maar beproefde paard haar hielp om niet in het verleden te blijven hangen en het hoofd te bieden aan uitdagingen.

Om te ontsnappen aan de traditionele en soms gewelddadige methoden, zocht en vond ze de oplossing in een andere manier van trainen. Meer dan eens werd ze met argusogen bekeken door moderne ruiters. Een cruciale verandering van carrière leidde tot het bundelen van krachten met haar mentoren en het bijdragen aan een verandering in de manier waarop paarden wereldwijd worden getraind. Het leven lachte haar toe tot het moment waarop haar paardenvriendin een ongeluk kreeg dat alles veranderde. Het paard met de naam Mia overleefde niet alleen en tegen alle verwachtingen in haar gebroken been, maar plaveide ook de weg voor andere paarden die men normaal gesproken voor minder ernstige breuken laat inslapen.

De vrije wil van dit paard en haar vastberadenheid om te overleven was en is nog steeds iconisch. Aan het eind van de revalidatie kwam een nieuwe tegenslag bij de ontdekking van een tweede breuk. Nogmaals ging het sterke duo de strijd aan om een manier te vinden om Mia in goede omstandigheden de tijd te gunnen om te herstellen. Met de hulp en steun van veel mensen lukt dit, maar achter de schermen ontvouwt zich een ander verhaal. Vaak neerslachtig, vocht Zoe zich terug uit de duisternis van haar depressie. Ze vond haar kracht en werd wie haar paarden en studenten nodig hebben. Niets gaat verloren in dit hartverwarmende verhaal.

Er is alleen al onvoorstelbaar veel winst door de kracht van het maken van beslissingen op basis van gevoel en logica in het nu. Of je nu een passie hebt voor paarden of niet, deze gedetailleerde beschrijvingen geven je kracht en dragen hoe dan ook bij aan alledaagse situaties. Door hun eerdere relatie en het tragische verloop van hun verhaal, veroverden ze de harten van velen. Vaak refererend aan het grote en krachtige rijpaard als haar professor, deelt Zoe haar bijzondere kijk op hun leven samen, in de hoop te onderwijzen en te inspireren.

Tegenwoordig kun je getuige zijn van hoe het onafscheidelijke paar iedere dag neemt zoals die komt, zonder de mentale en fysieke wonden uit het verleden verdere schade te laten veroorzaken en kennis delend over het worden van de leider in je eigen leven.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789082614527
Aantal pagina's 183
Uitvoering Paperback
Taal Nederlands
Jaar 2017
Kenmerken Paarden | Waargebeurd verhaal
Artikelnummer PA4945
Informatie Nee

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: