Welkom bij Media Boekservice

Het Nieuwe Voeren

Praktisch handboek voor een beter paardenwelzijn
Veel van onze normale handelingen rondom voeren en trainen van paarden stammen nog uit de vorige eeuw. Tijd voor verandering. Om een paard goed te kunnen voeren, is het belangrijk dat het rantsoen passend is en dat een paard het voer goed kan verteren. Paarden goed voeren blijft maatwerk. Er is een aantal basisregels die Annette uitlegt in dit boek. Als het paard gezond is en er aan deze basisregels voldaan wordt, dan is de volgende stap om te kijken naar zinvolle aanvullende voedingsstoffen of supplementen. Maar wel in deze volgorde...
€ 37,50
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

'Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.' Deze eed zweerden artsen vroeger aan Hippocrates, de grondlegger van de Westerse geneeskunde. Dat blijkt als we paarden en pony’s gaan voeren naar hun natuurlijke minimale ruwvoerbehoefte. Er ontstaan dan veel minder problemen als koliek, maagzweren en stalondeugden. Zoomen we nog verder in op de voeding, dan zal blijken dat nog veel meer veterinaire problemen worden beïnvloed of veroorzaakt door een niet passend rantsoen.

Drs. Annette van Weezel Errens studeerde in 2004 af met een vrije studierichting Diergeneeskunde. Zij was zich er toen al van bewust dat een andere preventieve richting binnen de diergeneeskunde haar interesse had, een richting die meer tegemoetkomt aan de natuurlijke behoefte van het dier. Echter, ook één die rekening houdt met de natuur en past bij een duurzame kringlooplandbouw.

‘Het Nieuwe Voeren’ is een denkrichting en kan antwoorden geven op vele maatschappelijke vraagstukken, waarmee de paardenhouderij de aankomende jaren te maken krijgt. De visie van Annette werd in 2019 al bekroond met de HIP-award tot ‘kantelaar’ van de hippische sector. Veel van onze normale handelingen rondom voeren en trainen van paarden stammen nog uit de vorige eeuw. Tijd voor verandering. Om een paard goed te kunnen voeren, is het belangrijk dat het rantsoen passend is en dat een paard het voer goed kan verteren. Processen binnen het paard zijn daarop van invloed. Denk aan gebit, leeftijd en ziekten. Verder moeten processen rond het paard, training, huisvesting en groepssamenstelling ook allemaal kloppen. Pas dan kan gekeken worden of het paard een supplement als extra ondersteuning nodig heeft, van goede kwaliteit en ook daadwerkelijk voor het probleem dat er speelt.

MET VEEL ILLUSTRATIES EN FOTO'S.

Blader hier door een deel van het boek

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789056000295
Aantal pagina's 304
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2021
Kenmerken Paarden | Paardenwelzijn | Voeding | Gezondheid
Artikelnummer PA5440
Informatie meer dan 200 kleurenfoto's en veel tabellen - een gewichtig boek - 1,105 KG.

Beoordelen

Klantenreviews (1)

'Een wetenschappelijk werk'Review door Tjits Puijker - NBD Biblion
Waardering
De auteur begon een studie diergeneeskunde, maar studeerde af in dierethiek en 'doping in de
paardensport'. Tijdens haar studie werkte zij als groom bij diverse sportstallen en was verbaasd over het grote gebruik van supplementen. Verstandig voeren is een kunst, aangezien paarden een delicate spijsvertering hebben.

Zij ging zich vanuit haar achtergrond verdiepen in de voermethoden die al jaren op dezelfde manier in gebruik waren en vroeg zich af waar een paard nu echt behoefte aan heeft om gezond van lichaam en geest te zijn en te blijven. Dat vroeg om een grote omslag in denken, want 'het oog van de meester maakt het paard vet' (een veel gehoorde kreet in de paardenwereld); de eigenaar van het paard
weet wat goed voor hem is.

Ze begon in 2008 zelf met het ontwikkelen van producten die volgens haar visie de juiste waren. In 2018 werd haar visie internationaal onderschreven en aangenomen als welzijnsnorm in de paardenhouderij.

In dit boek legt zij haar visie in alle facetten uit, met informatie over o.a. het
spijsverteringskanaal, paardenwelzijn, voedingsstoffen, wetgeving, rantsoenering. E.e.a. is ontzettend uitgebreid en gespecialiseerd, je moet je er echt in verdiepen en het mag gerust een wetenschappelijk werk genoemd worden. Bevat veel afbeeldingen in kleur. Met index. (Geplaatst op 13-01-2022)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: