Welkom bij Media Boekservice

Help je hond bij angst

bij angst en onzekerheid
"In Nederland wonen zo'n 2,5 miljoen honden. Bazen nemen vol goede moed een hond in huis maar het is niet altijd even leuk.
€ 31,95
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Een aanzienlijk deel van de honden is bang en onzeker wat voor veel bazen grote problemen oplevert. In de vorm van agressie of een beperkt sociaal leven bijvoorbeeld, omdat een hond niet alleen kan zijn." - Monique Bladder, diergedragstherapeut AKK

In het rijk geïllustreerde boek Help je hond – bij angst en onzekerheid bieden Monique en Erica de lezer de benodigde kennis en inzicht om de eerste stappen naar een oplossing te zetten. Het boek staat vol met praktische oefeningen, tips en adviezen zodat hondeneigenaren direct aan de slag kunnen met hun hond.

Daarnaast vinden Monique en Erica het belangrijk dat je met deze theoretische kennis zelf een mening gaat vormen: "Wij zeggen niet hoe het moet maar geven je vooral alle argumenten waarom je het op een bepaalde (andere) manier kunt doen."

Beide auteurs zijn toonaangevende gedragsexperts als het gaat over probleemgedrag in de hondenwereld. Samen leiden zij hondenschool-instructeurs en gedragstherapeuten op binnen de organisatie Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum.

Dit doen zij met de middels methodes en visies waarin alles is gebaseerd op moderne wetenschappelijke inzichten en vrij van pijn, angst of intimidatie.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789493160002
Aantal pagina's 224
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2021
Kenmerken Honden | Gedrag | Angst
Artikelnummer HO6377
Informatie 2e druk mei 2020

Beoordelen

Klantenreviews (1)

Een blijver in mijn boekenkastReview door Judith Lissenberg
Waardering
'Help je hond bij angst': die vijf woorden van de titel vatten het kersverse boek van Monique Bladder en Erica Bokelmann eigenlijk perfect samen. Want wat je moet doen is een bange hond helpen.

Hoe je dat kunt doen, lees je in deze 224 pagina's tellende uitgave. Vol informatie en compleet met referenties, bijlagen met stappenplannen voor trainingen en oefeningen en een fijne inhoudsopgave, die goed laat zien wat er in dit boek aan bod komt: wat is angst, hoe ontstaat angst, verschillende vormen van angst en wat je aan angst kunt doen.

Anoula Voerman maakte de foto's en Liselot Boersma de illustraties die heel goed laten zien hoe je angst en stress bij honden kunt herkennen. De mix van tekst, foto's, illustraties, kaders en blokjes met veel herkenbare praktijkvoorbeelden maken het boek enerzijds best wel druk, maar anderzijds is de informatie door al die 'brokjes' ook weer goed te verteren.

Een 'gewone' hondeneigenaar krijgt met dit boek nogal wat materie voor zijn kiezen, van emotioneel-motivationeel systeem tot parasympatisch zenuwstelsel. Maar Monique en Erica, de mensen achter kynologisch kennis- en opleidingscentrum Annorlunda, zijn instructeurs en weten hoe ze iets goed moeten uitleggen. Dat doen ze dan ook. Het boek is helder en begrijpelijk voor begeleiders van angstige honden en vooral ook heel waardevol voor trainers/instructeurs. Het is heel veel, maar ook heel duidelijk.

'Help je hond bij angst' is geen 'lees dit en je probleem is opgelost'-boek. Het bevat wél handreikingen wat je wel of beter niet kunt doen als je hond bang is. Daarbij gaat het niet alleen om wat je hond doet, maar vooral ook om wat je hond voelt, en hoe je er voor kunt zorgen, bijvoorbeeld door hem de controle over een situatie te geven en de gelegenheid om zo veel mogelijk informatie te verzamelen, dat hij zich anders en beter gaat voelen. Emoties, daar gaan we nog zo vaak aan voorbij!

Sommige rassen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van bepaalde vormen van angst, en bij sommige groepen honden komt angst veel voor. Daarom besteedt het boek specifiek aandacht aan herplaatsers, buitenlandse adoptiehonden, puppy's en senioren. Management is bij angstige honden enorm belangrijk en daar geven de auteurs tal van handvatten en tips voor, bijvoorbeeld hoe je op straat zoveel mogelijk onbekende honden en/of mensen kunt ontwijken. In de bijlagen vind je nog veel meer praktische informatie. Hoe leer je je hond een veilige haven aan? Hoe hanteer je (o zo belangrijk) de lijn? Hoe doe je een snuffelwandeling, en hoe creëer je een vluchtplek?

'Help je hond bij angst' kost 31,95 euro. Dat is niet goedkoop, maar over angst gesproken: je hoeft wat mij betreft niet bang te zijn dat je met dit boek een miskoop doet. Ik vind het ***** sterren waard, het is beslist een blijver in mijn boekenkast. (Geplaatst op 01-01-2020)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren