Welkom bij Media Boekservice

Help, ik ben een pony!

Een vrolijk en origineel boek voor paardenfans! - Geweldig verhaal vol humor - Voor alle Gertrud Jetten-fans
€ 14,99
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Mmm, wat ruiken die paardensnoepjes lekker, zeg! In Help ik ben een pony van Gertrud Jetten besluit Lottie er eentje te proeven. Maar dan… Haar gedachten rammelen door elkaar heen. Haar maag borrelt en ze heeft buikpijn. Haar hele lichaam tintelt en kriebelt.

Als ze naar beneden kijkt, ziet ze harige benen en lichtbruine hoeven. En ze heeft een staart! Ze kan het nog steeds niet helemaal geloven, maar ontkennen heeft geen zin… Zij, Lottie de Groot, is veranderd in een pony!

Een meisje dat in een pony verandert
Haar moeder is de enige die ziet dat de nieuwe pony haar eigen Lottie is, maar iedereen verklaart haar voor gek. Een meisje dat in een pony verandert, dat kan toch helemaal niet?!

Lottie doet wat ze kan om ervoor te zorgen dat haar vader haar herkent, maar hij heeft niks door en verkoopt haar gewoon! En wat er dán allemaal gebeurt…

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789020673838
Aantal pagina's 160
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2018
Kenmerken Paarden | Jeugd | 7+
Artikelnummer PA5045
Informatie Leeftijd 8+ - Illustrator: Dorith Graef

Beoordelen

Klantenreviews (3)

Gewoon een goed verhaalReview door Eveline Asjes
Waardering
Boekje gekocht en in de trein terug in 1 ruk uitgelezen. Wat een heerlijk verhaal, Gertrud Jetten! En super bedankt voor de leuke bonus voorin ;-) Gewoon een goed verhaal met veel goede lessen erin verstopt voor de kleine (én grote) paardenmeisjes (Geplaatst op 20-09-2018)
Wat een geweldig boekReview door Patricia Hoeksma
Waardering
Je blijft lezen! En dat voor mijn leeftijd. Waar ik ook zo blij van word is dat je zo ingaat op het welzijn van de paarden, nog bij geen enkel boek mee gemaakt dat het zo'n natuurlijke insteek heeft. Echt een pluspunt!
Ik kan niet wachten op deel 2, wil toch wel graag weten wat er gebeurd met ....... (Geplaatst op 20-09-2018)
Gertrud Jetten Help ik ben een pony RecensieReview door Jolien Dalenberg
Waardering
Help, ik ben een pony is een boek dat ik zelf nooit op basis van de achterflap zou hebben uitgekozen. Mensen die in pony’s veranderen… Ik ben dol op fantasy, maar op de één of andere manier niet dit soort fantasy. Maar, ik ben aangenaam verrast. Zoals ik eigenlijk ook wel verwacht had, want Gertrud Jetten is één van mijn favoriete jeugdpaardenboeken schrijvers van het moment!

Help, ik ben een pony!
Lottie de Groot is dol op haar pony Salsa, die lekker bij Lottie aan huis staat. Als ze haar pony aan het verzorgen is, valt haar oog op een enorme pot paardensnoepjes. Ze ruiken lekkerder dan alles wat Lottie ooit geroken heeft. Ze kan zich niet inhouden, en steekt er één in haar mond. Dát had ze beter niet kunnen doen, want voor ze het weet, knapt ze uit haar kleren, zit ze onder de gele haren en staat ze op vier benen. Lottie is een pony geworden! Lotties moeder is de enige die ziet wat er gebeurd is. Maar zoals je kunt verwachten, denkt iedereen dat zij gek geworden is. Lotties vader kan niet voor Salsa en Lottie zorgen, dus zet hij ze te koop. Zo raakt Lottie verder en verder van huis af.

Hoe is het om pony te zijn?
Wat ik zo leuk vind aan dit boek, is dat Lottie ervaart hoe het is om pony te zijn. Hoe voelt het als iemand op je rug zit of als je een bit in je mond krijgt? En hoe is het om in een trailer te staan? En sowieso, hoe is het als mensen niet zien dat iets pijn doet? Allemaal dingen waar Lottie mee geconfronteerd wordt. Gelukkig wel met veel een bepaalde lichtheid. De namen van de personages zijn heerlijk veelzeggend en grappig. De vader van Lottie is een beetje een sulletje wat hem zowel irritant als aandoenlijk maakt. En Lottie is eigenlijk heel stoer. Het is leuk om te lezen hoe ze aan het einde van het boek een nog fijner paardenmeisje is. Lief was ze al. En door de avonturen is ze ook wat wijzer geworden! Een aanrader voor alle paardengekken! Of je nu een eigen pony hebt, op een manege rijdt, of gewoon heel erg van paarden houdt, dit boek zou je eigenlijk wel moeten lezen. Je kunt er iets van leren, het is spannend én heel erg leuk. Gertrud Jetten – Help, ik ben een pony is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed). (Geplaatst op 20-09-2018)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: