Welkom bij Media Boekservice

Easy Peasy Puppy Opvoeding

Een simpele stapsgewijze methode voor het opvoeden en trainen van een gelukkige pup
Internationale Bestseller – Steve Mann deelt in ‘Easy Peasy Puppy Opvoeding’ zijn beproefde methode voor het opvoeden van een gelukkige pup!
€ 17,50
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

‘Easy Peasy Puppy Opvoeding’ van Steve Mann staat boordevol tips om jouw pup goed op te voeden. Steve Mann is al meer dan 30 jaar professioneel hondentrainer en -gedragstherapeut. Vol humor en met behulp van eenvoudige, wetenschappelijk bewezen technieken laat hij zien hoe je de beste relatie met je pup kunt opbouwen, zodat de pup goed luistert. Een must have voor elke hondenliefhebber. Niet voor niets kochten al meer dan 100.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk dit boek om hun pup te trainen!

Steve Mann is oprichter van ‘The Institute of Modern Dog Trainers’. Hij presenteert wereldwijd seminars over hondentraining en gedrag. Hij werkte onder meer mee aan BBC’s ‘The Underdog Show’, ‘Who Let The Dogs Out’ en ITV’s ‘Animal Rescue’.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789021581590
Aantal pagina's 288
Uitvoering Paperback
Taal Nederlands
Jaar 2021
Kenmerken Honden | Opvoeding | Puppies
Artikelnummer HO6546
Informatie Afmeting: 22,8 x 15,1 x 2,5 cm - alleen tekst - geen foto's en/of tekeningen

Beoordelen

Klantenreviews (1)

Aanrader, zeker voor wie aan zijn eerste pup begint! Review door Judith Lissenberg
Waardering
Puppy’s opvoeden is een hele klus, voor veel puppyeigenaren kleurt de roze wolk al snel naar donkergrijs, maar Steve Mann maakt er in deze flinke, 288 pagina’s tellende paperback een redelijk eitje van. Hij gaat in ‘Easy Peasy – wat staat voor eitje – Puppy Opvoeding’ in zijn kenmerkende ‘witty’ (geestige) stijl in op onder meer zindelijkheidstraining, lichaamstaal, goede bekmanieren, socialisatie, etiquette in het park, spelen, tegen mensen opspringen, de naamreflex leren, oogcontact trainen en met een losse lijn leren lopen.

Zonder dat daar enige illustraties bij komen kijken, want het boek bestaat louter uit tekst, die door een fijne manier van opbreken en de onderhoudende schrijfstijl leest als een sneltrein. Als klein jongetje ging Steve kijken en helpen bij een hondenschool in de buurt, en begon vervolgens honden van de buren te trainen. Hij lag wakker van de manier waarop er met straf en correcties werd gewerkt. Want: ‘Waarom zou ik een vriend ooit pijn doen?’

Die gedachte vormt de basis voor zijn huidige trainingsfilosofie. Om met Pluto, nee, Plato te spreken (een van zijn vele woordgrapjes, je moet daar echt van houden, maar ik vind ze leuk): ‘Niets dat met dwang wordt onderwezen beklijft in de ziel.’ Training moet gericht zijn op empathie en je relatie met je hond, en de nadruk moet altijd liggen op hoe de hond zich voelt, vindt Steve. Mooi uit het hoofdstuk over 20 & ½ dingen die je puppy jou wil laten weten: ‘We zijn teamgenoten, geen tegenstanders’, ‘Voor alles wat ik doe heb ik een reden’ en ‘Ik wil geen conflict met jou. Ik heb begeleiding nodig.’

Bij gebrek aan plaatjes in het boek moet je bij een aantal trainingsoefeningen die hij beschrijft soms een plaatje in je hoofd (kunnen) maken, maar gezien zijn leuke schrijf- en aanspreekstijl gaat dat vast lukken. Hoe leuk omschrijft Steve bijvoorbeeld de MVK’s, de massa-vernietingskwispels waar je rekening mee moet houden bij het puppy-proof maken van je huis. Want: ‘Een blije puppystaart kan in minder dan 2,4 seconden zes grote wijnglazen wegvagen!’

Geweldig is zijn noodoplossing ‘NAAR DE KOELKAST!’ om weerbarstige puppy’s uit potentieel gevaarlijke situaties te halen en heel mooi, om de band met je puppy te versterken, de rugzakwandeling die hij beschrijft. Gewoon even ‘zijn’ met je hond. Heerlijk! Eindoordeel: dit boek is een aanwinst voor je boekenkast. Vooral ook voor mensen die aan hun eerste puppy beginnen, want veel andere boeken zijn, hoe goed en goed bedoeld ook, volgens mij vaak ‘way too much’ voor die doelgroep. Aanrader!
(Geplaatst op 13-08-2021)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: