Welkom bij Media Boekservice

De vijf rollen van een meesterherder

Een revolutionair model voor sociaal intelligent leiderschap
Een revolutionair model voor sociaal intelligent leiderschap
€ 22,95
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

‘Een oorspronkelijk meesterwerk. Linda Kohanov’s De Vijf Rollen van een Meesterherder bevat een schat aan verlichte inzichten over hoe het natuurlijke gedrag van paarden ons kan helpen de innerlijke balans te vinden tussen de leeuw en het lam. Kohanov stijgt ver boven de geijkte zelfhulp-clichés uit in haar heldere definitie van hoe niet-agressieve kracht kan leiden tot het emotionele heldendom en de waarlijk empathische emotionele intelligentie die nodig zijn om de wereldcrisis die ontstaan is door roofzuchtig leiderschap te helen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar licht op de weg voorwaarts in een steeds donkerdere, steeds verder uit controle rakende wereld.

De auteur van de bestseller De Tao van Equus Linda Kohanov is internationaal spreker en docent. Ze heeft Eponaquest Worldwide opgericht om het helende potentieel van werken met paarden te onderzoeken en om programma’s aan te bieden over onderwerpen strekkend van emotionele en sociale intelligentie, leiderschap, stressvermindering, ouderschap, tot consensus creëren en mindfulness. Ze woont in de omgeving van Tucson, Arizona.

Bloemendal_DeVijfRollenVanDeMeesterHerder from Imago Mediabuilders on Vimeo.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789492284020
Aantal pagina's 192
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2017
Kenmerken Paarden | Horsemanship | Leiderschap
Artikelnummer PA4860
Informatie Nee

Beoordelen

Klantenreviews (1)

De auteur ziet het paard als leermeester in de fijne kunst van aanpassing en samenwerking binnen de soort met elkaar en met andere soorten.Review door NBD BIBLION
Waardering
In dit boek maakt de Amerikaanse auteur de lezer opnieuw deelgenoot van nieuwe inzichten in de transformatie van menselijk leiderschap en wat daarbij van paarden als inspiratiebron en praktische leermeester te leren valt. Ze heeft daarbij oog voor leerpunten vanuit haar omgaan met paarden zowel over de psychologie als ook de fysiologie van leiderschap. De auteur ziet het paard als leermeester in de fijne kunst van aanpassing en samenwerking binnen de soort met elkaar en met andere soorten. De vijf rollen, die in dit boek uitvoerig beschreven worden, zijn: dominant (besturen en beschermen zonder agressie), leider (ontdekken en inspiratie door relatie), verzorger/metgezel (de kracht van kameraadschap), wachter (observeren en alert zijn) en roofdier (de heilige taak van uitdunnen en aanpassen). Vervolgens legt ze uit hoe deze rollen psychotherapeutisch in onderlinge balans kunnen worden gebracht en ten slotte een toelichting over het werken met een 'kudde' in het echte leven. Afsluitend een zelftest die helpt te ontdekken welke rollen de lezer in de eigen werksituatie gebruikt.

Recensent: C.M. Manni.
(Geplaatst op 12-06-2017)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Leiden met je hart

Leiden met je hart

2 review(s)
€ 17,95
Alles over IJslanders Deel 1 & 2

Alles over IJslanders Deel 1 & 2

Normale prijs: € 49,50

Aanbieding € 39,50