Welkom bij Media Boekservice

De Kracht van de Kudde

Bouwen aan sociale intelligentie en visionair leiderschap volgens de weg van het paard

Na haar baanbrekende beschrijving van ‘de weg van het paard,’ de eeuwenoude gevoelsverbinding tussen mens en paard, verplaatst Linda Kohanov de door het paard geïnspireerde inzichten over de non-verbale elementen van communicatie en leiderschap naar onze relaties en werkvloer. We verkennen de voordelen van ‘niet-agressieve macht’ bij het ontwikkelen van assertiviteit, het koesteren van creativiteit, het omgaan met conflicten en het verdiepen van de onlosmakelijke relatie tussen lichaam en geest. 

€ 29,95
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Na haar baanbrekende beschrijving van ‘de weg van het paard,’ de eeuwenoude gevoelsverbinding tussen mens en paard, verplaatst Linda Kohanov de door het paard geïnspireerde inzichten over de non-verbale elementen van communicatie en leiderschap naar onze relaties en werkvloer.

We verkennen de voordelen van ‘niet-agressieve macht’ bij het ontwikkelen van assertiviteit, het koesteren van creativiteit, het omgaan met conflicten en het verdiepen van de onlosmakelijke relatie tussen lichaam en geest. In ‘Een korte geschiedenis van macht’, het eerste deel van dit boek, beschrijft Kohanov culturele vernieuwers die buitengewone non-verbale vaardigheden tentoonspreidden en zo de loop van de geschiedenis veranderden, vaak te paard, zoals Winston Churchill, George Washington, Alexander de Grote en Siddhartha Gautama (de Boeddha). Ze legt ook het gedrag van volwassen paardenkuddes naast herdersculturen in Afrika en Mongolië om misverstanden over dominantiehiërarchieën te ontzenuwen, ingesleten ideeën van ‘survival of the fittest’ aan de kaak te stellen en de macht aan te tonen van een leiderschap met wederzijds instemmen waarin de leidende rol niet vastligt.

Vervolgens zet Kohanov deze lessen om in twaalf krachtige leidende principes die we allemaal op de werkvloer en in ons persoonlijke leven kunnen toepassen. Ze doet dit op een welbespraakte en uitdagende manier. Dit is paardenwijsheid voor iedereen die goed wil functioneren in de kuddes waarvan we allemaal deel uitmaken – onze gemeenschappen, werkomgeving, familie en vriendenkring.

Linda Kohanov is internationaal bekend als trainer en spreekster. Ze heeft een organisatie opgezet om de helende en transformerende kracht van het werken met paarden te onderzoeken in relatie tot persoonlijke en professionele ontwikkeling. Haar programma’s bieden instrumenten op het gebied van emotionele en sociale intelligentie, leiderschap, stressvermindering en ouderschap, het bouwen van consensus en mindfulness.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789077462829
Aantal pagina's 452
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2014
Kenmerken Paarden | Psychologie | Leiderschap | Coaching
Artikelnummer PA4423
Informatie Nee

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren