Welkom bij Media Boekservice

Biomechanica van het paard

De beweegreden om van elk paard een happy athlete te maken

BIOMECHANICA VAN HET PAARD vat de wetenschap van de bewegingsleer samen in begrijpelijke taal. Dit complexe maar zeer interessante onderwerp krijgt steeds meer aandacht van ruiters en paardenmensen uit alle disciplines, die hun viervoeters op verantwoorde wijze willen trainen.

€ 22,95
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

We willen allemaal dat ons paard baat heeft bij de training en dat deze zijn gezondheid en levensduur ten goede komt. Het lastige is echter
om uit te vinden waar je als ruiter/trainer goed aan doet. Daarnaast is biomechanica er niet alleen voor sportpaarden, maar voor elk paard, jong of oud! In dit boek leer je door middel van duidelijke beelden en heldere uitleg een functioneel bewegingsbeeld herkennen.

Het is bedoeld om elke paardenliefhebber, recreatief of professioneel, een handvat te bieden om van zijn paard een 'happy athlete' te maken. Niet alleen leer je gezond lichaamsgebruik te herkennen, maar je leert ook begrijpen waarom bepaalde houdingen en bewegingen een positief of schadelijk effect op je paard hebben.

Een goed bewegend paard zit lekkerder in zijn vel en voelt zich beter, fysiek en mentaal. Wij als ruiters en trainers kunnen onze paarden enorm helpen in hun ontwikkeling, zolang we ons bewust zijn van het effect van houding en beweging op het welzijn van ons paard.

LISANNE THOMAS is als trainer en instructeur al bijna twintig jaar gefascineerd door de biomechanica.
Binnen haar bedrijf Indigo Horsetraining heeft zij zich gespecialiseerd in training vanuit biomechanisch oogpunt.
Zij legt zich toe op een verantwoorde trainingsopbouw, op basis van een goede verstandhouding met het paard,om tot een ontspannen inspanning te komen.

Het uitgangspunt is de optimale ontwikkeling van elk paard, met respect voor zijn begrenzingen. Sinds 2015 biedt zij
de erkende LAKB instructeursopleiding aan. Verder is zij o.a. actief als jurylid voor dressuur en working equitation, revalidatietrainer en auteur. Zij schrijft rijtechnische artikelen voor BIT magazine en geeft regelmatig clinics en shows.

Haar missie: training opnieuw in dienst van het paard stellen, in plaats van andersom.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789492284099
Aantal pagina's 176
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2019
Kenmerken Paarden | Bewegingsleer | Biomechanica
Artikelnummer PA5124
Informatie Nee

Beoordelen

Klantenreviews (1)

Biomechanica van het paardReview door Tjits Puijker
Waardering
De schrijfster kennen we van eerdere boeken (zoals 'De kracht van dressuur', 2013)* en als medewerkster van onder andere Bit, een hippisch tijdschrift. Daarnaast is zij instructrice, jurylid, trainster en eigenares van een eigen opleidingsinstituut en ze is fotomodel. Zij is ook vaak aanwezig op shows en seminars. In dit boek geeft zij uitgebreide informatie over biomechanica oftewel bewegingsleer. Zij geeft aan waar je op dient te letten wat betreft lichaamsgebruik en het daaruit voortvloeiende al dan niet positieve resultaat. Door deze kennis zal een paard zijn lichaam beter gebruiken, minder of geen blessures oplopen en beter in zijn vel zitten, wat humeur en relatie met de ruiter verbetert. Na een eerlijk voorwoord volgt een even eerlijke inleiding, waarin zij haar veranderend inzicht ruiterlijk toegeeft en tot de conclusie komt dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Daarna worden in een aantal hoofdstukken handvatten gegeven waarop te letten en aangegeven wat wel of juist niet te doen. Met vele foto's die de tekst ondersteunen. Het boek eindigt met een nawoord, dankbetuiging en een hoofdstuk waarin de paarden worden voorgesteld. De tekst is helder geschreven, maar het is geen eenvoudig onderwerp: de lezer dient zich echt te verdiepen in de informatie. Geen index. (Geplaatst op 24-01-2020)

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: