Welkom bij Media Boekservice

Basisopleiding van het rijpaard deel 2

Het 5 jarige rijpaard
In drie instructiefilms verklapt de Olympisch kampioene haar succesconcept voor de opleiding van paarden. De basis is een correcte dressuurafrichting op de klassieke manier, gymnastiserend cavalettiwerk, regelmatige springtraining en buitenrijden. Bij het dressuurwerk krijgt Ingrid Klimke hulp van majoor b.d. Paul Stecken.

€ 39,95
Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Wie een vlijtig voorwaarts, gemotiveerd dressuurpaard voor ogen heeft en de „richtlijnen“ als leidraad voor een correcte africhting echt serieus neemt, denkt meteen aan Ingrid Klimke. Goed paardrijden is haar met de paplepel ingegoten, en tot op de dag van vandaag brengt ze dit op elk paard in de praktijk: onverstoorbaar, hartstochtelijk en met heel veel succes. Wie van haar leert, is op de juiste weg.
Details:
-Dressuur: verfijning van de hulpen, recht richten, ontplooien van de schwung, verbetering van de durchlässigkeit, overgangen galop-stap, keertwendingen, achterwaarts, contragalop, proeven rijden, dressuur in het terrein en nog veel meer.

-Cavaletti: los en sterker maken van de bespiering in stap, draf en galop.

-Springen: gymnastiserend rijden, afzonderlijke sprongen, gewenning aan verschillende hindernissen, schuin aanrijden.

-Terrein: de afzonderlijke hindernissen, hindernisvolgorde, greppels en water.

Ingrid Klimke, Olympisch en wereldkampioene, volgt het voetspoor van haar beroemde vader, de dressuurlegende dr. Reiner Klimke. Zij is de enige profamazone ter wereld die internationaal zowel in dressuur als eventing met succes uitkomt.

Met het motto van haar vader dr. Reiner Klimke voortdurend in haar achterhoofd „Paarden moeten door het rijden mooier en sterker worden“, schoolt zij haar paarden zo veelzijdig mogelijk. Elke specialisatie die te vroeg komt, ontneemt het jonge paard de kans zich op de beste manier te ontwikkelen. Veelvuldig spreekt ze de sterke kanten aan en compenseert de zwakkere. Jonge paarden leren bij Ingrid Klimke ijverig en met plezier. Het is afgelopen met de sleur! Paarden africhten moet leuk zijn, paarden aan het glanzen krijgen en ruiters laten stralen.

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 4260000132682
Taal Nederlands
Uitvoering DVD
Jaar 2010
Kenmerken Paarden | Paardensport | Opleiding
Artikelnummer VP92
Informatie 90 minuten

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: