Welkom bij Media Boekservice

Sale

Z'n neus achterna (inclusief DVD)

Maak van uw hond een speurneus
Alle honden kunnen ruiken - en dat doen zij met groot enthousiasme! Het wordt plezier als ze samen met de mens kunnen zoeken. Voor de hond is het een vorm van samen jagen: een teamactiviteit die inspeelt op een echt hondse behoefte. Reddingshonden en drugshonden zijn voorbeelden van getrainde speurneuzen.Normale prijs: € 24,95

Aanbieding € 14,50

Bestellen bij Media Boekservice

Snelle verzending

Bel ons voor meer informatie: 0313-655575

Dé specialist in dierenboeken

Productbeschrijving

Details

Alle honden kunnen ruiken - en dat doen zij met groot enthousiasme! Het wordt plezier als ze samen met de mens kunnen zoeken. Voor de hond is het een vorm van samen jagen: een teamactiviteit die inspeelt op een echt hondse behoefte. Reddingshonden en drugshonden zijn voorbeelden van getrainde speurneuzen.

Nicky Gootjes beschrijft in Z'n neus achterna welke soorten zoek- en speurwerk te doen zijn, en uiteraard hoe de eigenaar dit aan zijn hond kan leren. Met de duidelijke stap-voor-stapplannen, geïllustreerd met heldere foto's, kan de enthousiaste hondenbezitter zelfstandig aan het werk te gaan. De achterliggende theorie wordt besproken en op de bijgevoegde dvd is te zien hoe het speuren er in de praktijk aan toe gaat.

Dit boek is uitstekend geschikt voor mensen die zoeken en speuren als sport willen oppakken of die hun hond willen opleiden tot officiële zoekhond.

Inhoud:
1.Wie, wanneer, wat, waar?
2.Het waarnemen van geuren
3.De basis van zoeken en speuren
4.Voorwerpen zoeken
5.Speuren
6.Sorteren
7.Reddingshondenwerk

Recensie(s)
Bedoeld voor hondenbezitters die hun hond willen leren zoeken en speuren, hetzij als spel of om het dier op te leiden tot officiele speurhond. Aan de orde komen: uitleg over de hondenneus en wat hij er allemaal mee kan doen. Er zijn vele vormen van speuren, die allemaal in detail worden uitgelegd, zodat iedereen zonder professionele hulp zijn hond kan leren speuren. De auteur is hondengedragsdeskundige en heeft meer boeken over honden geschreven. Ze maakt duidelijk hoe door zinvol bezig te zijn met de hond ongewenst gedrag zoals bijv. bijten kan worden voorkomen. De tekst is gemakkelijk geschreven en geschikt voor een breed publiek. Separaat in gekleurde kaders staan wetenswaardigheden. Het boek is gedrukt op stevig papier en geillustreerd met vele grote kleurenfoto's. De bijgesloten dvd laat verschillende oefeningen in de praktijk zien, waarbij de beginselen van het speurwerk nog eens duidelijk worden uitgelegd. Vrij kleine druk. Duidelijke inhoudsopgave, geen index.

Winy van Gil

Extra informatie

Extra informatie

ISBN / EAN 9789059562981
Aantal pagina's 107
Uitvoering Hardcover
Taal Nederlands
Jaar 2010
Kenmerken Dogs | Training | Speuren
Artikelnummer HO5151
Informatie -19 x 25 cm-kleurenfoto's- DVD

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Tips & Tricks

Tips & Tricks

Normale prijs: € 24,95

Aanbieding € 17,50

Honden sport & spellen boek

Honden sport & spellen boek

Normale prijs: € 11,35

Aanbieding € 7,95

Hoe beweegt uw paard? & Anatomie van het Sportpaard*

Hoe beweegt uw paard? & Anatomie van het Sportpaard*

Normale prijs: € 51,98

Aanbieding € 46,80

Vraag het Monty

Vraag het Monty

Normale prijs: € 19,95

Aanbieding € 9,95